Grijpfocus gebruiken

In een drukke tekening kan het soms moeilijk zijn om het juiste grijppunt te vinden. Met behulp van de grijpfocus kunt u tijdelijk inzoomen op een deel van de tekening om te grijpen naar een punt. In deze ingezoomde weergave van de tekenzone is het makkelijker om grijppunten rondom de cursor van elkaar te onderscheiden.

Het is niet mogelijk om te navigeren binnen het focusvenster. De grijpfocus is enkel bedoeld om sneller naar het juiste punt te kunnen grijpen en vervolgens weer naar de vorige weergave van de tekening terug te keren.

Om de grijpfocus te gebruiken:

Plaats uw cursor in de buurt van het punt waarnaar u wilt grijpen.

Druk op de Z-toets (QWERTY) of W-toets (AZERTY).

Het venster van de grijpfocus wordt geopend. Hierin wordt ingezoomd op het deel van de tekening rondom uw cursor. Plaats uw cursor op het gewenste grijppunt in het focusvenster of druk nogmaals op de Z-toets/W-toets om nog meer in te zoomen.

Hoe de tekening exact wordt weergegeven in het focusvenster hangt af van de optie Zoom in met lijndikte in grijpfocus. Zie Algemene grijpopties om deze instelling te wijzigen.

Klik om de gewenste handeling uit te voeren. Het focusvenster wordt hierna automatisch gesloten en u keert terug naar de tekening in de vorige weergave.

OF: Klik op de escape-toets om het focusvenster te verlaten zonder te klikken, of klik buiten het focusvenster om de functie te beƫindigen.

Grijpfuncties van de Intelligente aanwijzer instellen